• Greenport Aalsmeer

Bestuurders Greenport Aalsmeer bezoeken paprikakweker in De Kwakel

DE KWAKEL Bestuurders van Greenport Aalsmeer hebben woensdag 17 januari een werkbezoek gebracht aan de nieuwe vestiging van paprikakweker Duijnisveld in De Kwakel.

Het Greenport-bestuur gaat regelmatig op bezoek bij bedrijven in de regio om te horen wat er speelt in de sector en te bekijken wat partijen voor elkaar kunnen betekenen. In dat kader gingen stichtingsbestuurders Jeroen Nobel en Coen Meijeraan en bestuurders Innovatie Ad Verburg en Marcel Brans op bezoek bij de paprikakwekerij.

De neven Ruud en Leo Duijnisveld, eigenaren van het familiebedrijf, ontvingen het gezelschap en leidden hen rond op hun nieuwe locatie in De Kwakel. Het bedrijf produceert jaarlijks ongeveer 36 miljoen stuks topkwaliteit paprika's, hoofdzakelijk voor de Britse markt.

Met de bestuurders van de Greenport spraken zij over ontwikkelingen in de sector. Aan bod kwamen onderwerpen als de levering van CO2 en warmte en de beschikbaarheid van voldoende geschoold personeel (MBO+). In beide gevallen kunnen het Groen Onderwijscentrum en de Greenport Aalsmeer behulpzaam zijn. Het Groen Onderwijscentrum doet van alles om meer studenten te bewegen te kiezen voor deze sector. Daarnaast heeft de Greenport tot doel om samen met tuinders, leveranciers en overheden glastuinders aan te sluiten op CO2- en Warmtenetten.

Inmiddels staat de derde generatie Duijnisveld aan het roer van het bedrijf dat oorspronkelijk uit het Westland komt. Sinds 2006 is de paprikakwekerij gevestigd in Nieuwveen en op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe vestiging in De Kwakel. Beide locaties, goed voor zo'n 18 hectare, zijn innovatief van opzet. Zo maken zij gebruik van een warmte-krachtkoppelingsinstallatie om de kas te verwarmen en tegelijkertijd stroom te produceren, dubbele schermen om minder energie te verbruiken, regenwateropvang en recirculatie van overtollig drainwater. Verder werkt het bedrijf zoveel mogelijk met biologische bestrijding'.

Greenport Aalsmeer is een wereldhandelscentrum voor bloemen en planten. De Greenport bundelt de kennis en kunde van diverse partijen om de internationale concurrentiepositie van de regio te versterken. Op die manier wil Greenport Aalsmeer ondernemers vooruit hel[en. In het bestuur van de Greenport zitten vertegenwoordigers van gemeenten, provincie, bedrijfsleven en (onderwijs)instellingen.