• Sjoerd en zijn broer Frank Deibert met Heleen en Axel Colijn

    Conny Vos

Colijn neemt organisatie dansfeest Can Can United over

UITHOORN Deze week is de kaartverkoop van start gegaan voor het unieke dansfeest Can Can United, dat op zaterdag 7 april wordt gehouden in Dans- en Partycentrum Colijn. Het belooft weer een geweldige avond te worden met populaire classics uit de jaren zeventig en tachtig.

De afgelopen jaren is de discoavond uitgegroeid tot een succesvol dance event waar honderden mensen uit de regio op af komen. Sjoerd en zijn broer Frank Deibert zijn de initiatiefnemers van de feestavond. 'We hebben uit niets iets opgebouwd', zegt Sjoerd trots. 'In het begin was alles onzeker. We moesten sponsoren zoeken. Nu na vijf jaar hebben we er alle vertrouwen in. Maar de organisatie vraagt veel voorbereiding en dat kost veel energie en tijd. Daarom hebben we gevraagd of Heleen en Axel Colijn dat van ons willen overnemen. We blijven wel betrokken en helpen waar nodig.'

In de beginjaren waren de discoavonden in The Bright. Sinds 2015 wordt het dansfeest in Dans- en Partycentrum Colijn gehouden. 'Het is een mooie locatie met stijl en elegantie. Beide zalen worden gebruikt en de ambiance wordt veranderd met lichteffecten, een dj booth en medewerkers in Can Can kleding. Heleen en Axel zijn een goede gastvrouw en gastheer. Alles is professioneel geregeld.' Heleen benadrukt dat er aan het concept niets gaat veranderen. 'We gaan op dezelfde voet verder met muziek uit de jaren zeventig en tachtig. Bezoekers krijgen een flûte Prosecco aangeboden en later op de avond worden er hapjes uitgedeeld. De prijzen voor een drankje zijn niet al te prijzig. De enige verandering is, dat we de leeftijdsgrens verlaagd hebben. Dat was 35plus, maar wordt nu 30plus.' De naam is iets aangepast van Can Can Reunited in Can Can United. 'De eerste jaren kwamen de echte Can Can gangers', vertelt Sjoerd. 'Nu komt er ook een generatie die geen link meer heeft met Can Can.'

Discotheek club Can Can was een gelegenheid in het oude dorp waar in de jaren zeventig veel Uithoornse jongeren naartoe gingen. Er werden de nieuwste plaatjes ten gehore gebracht. Als vijftienjarige jongen draaide Frank Deibert daar zijn eerste plaatjes. Het was een tijd waar de broers met veel plezier op terug kijken. Daarom besloten zij de dansavonden Can Can Reunited te gaan organiseren.

Op deze zesde editie draait Dj Frank populaire disco-, soul- en funknummers uit dat verleden. Hij treedt op samen met DJ William Reitsma uit Hoofddorp, ook geen onbekende in de uitgaanswereld, want hij draait al bijna twintig jaar. 'We werken vaker samen en zijn goed op elkaar ingespeeld,' benadrukt Frank. Tussendoor zijn videoclips te zien. 'Mensen willen lekker uit hun dak gaan', gaat Heleen verder. 'Ze komen gekleed voor een avondje uit. Wij willen hen verwennen met een hapje en een drankje, zodat ze een avondje ongecompliceerd kunnen dansen.' De kaartverkoop gaat op 1 maart van start. In de voorverkoop kost een kaartje 12,50 euro en aan de deur 17,50 euro. Kaarten kunnen worden gekocht bij Dans- en Partycentrum Colijn, Kaas en Zo, The Read Shop, Plux en Café Bonaire.