• Wenny Ho (links) en manager Hoi Lam zorgen ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt.

    Joep Derksen

Culinair genieten bij Lucky Garden

AMSTERDAM Z-O Restaurant Lucky Garden heeft een ware metamorfose ondergaan. Niet alleen het interieur is flink aangepast, ook de menukaart is fantastisch verbeterd en uitgebreid. De gasten waarderen het enorm en blijven maar terugkomen. Wie er voor het eerst komt, concludeert voor zichzelf: ,,Fine Asian Cuisine Lucky Garden is het beste restaurant om naar toe te gaan!''

Sinds 1 januari heeft Lucky Garden een nieuw management. Voortaan staan Wenny Ho, meneer Tang en Ling Lau aan het roer. Elke gast wordt warm verwelkomd door onder meer de manager, Hoi Lam. De zaak is helemaal opgefrist; het tapijt is verwijderd en er ligt een prachtige vloer. De stoelen en tafels zijn compleet vernieuwd en de menukaart toont meer dan 200 verschillende gerechten.
Inmiddels bestaat Lucky Garden al weer 35 jaar en dit restaurant heeft nu voordeel van de ervaring van het nieuwe management. Zij runnen namelijk al met veel succes een restaurant in Oost-Zaan. ,,Maar de naam Lucky Garden veranderen we niet, hoor'', verzekert Wenny. ,,Deze naam is een begrip.''
Maar de gasten kunnen ook hun eigen dinerwensen vervuld zien worden, informeert Wenny. ,,De klassieke Chinese gerechten als Tjap Tjoy en Foe Yong Hai blijven op de kaart. Maar de kaart is uitgebreid met onder meer biefstukgerechten, varkensvleesgerechten en lamsgerechten.'' De Siuw Jim Ngau, een krokant gebakken biefstuk met maar liefst vijf soorten kruiden, is een absolute must om een keer uit te proberen. Vegetariërs, veganisten en glutenvrije eters komen ook aan hun trekken bij Lucky Garden met gerechten variërend van Chinese Bami met groenten en spicy gebakken Tau Fu met rijst tot vegetarische kip op basis van sojabonen. Bijna geen eetwens is te veel voor Lucky Garden. Het is ook mogelijk om eten te bestellen, dat niet op de kaart staat. Maar geef dat wel minimaal een dag van tevoren aan; het deskundige personeel zet zich dan met veel plezier in om culinaire wensen uit te laten komen.

Het restaurant is onderverdeeld in drie zalen en is daarom uitermate geschikt voor (verjaardags)feestjes, personeelsuitjes en partijen. Of het nu gaat om gezelschappen tot 35 of tot 65 personen. Tegelijkertijd kan de dinerzaal voor normale reserveringen behouden blijven. Lucky Garden ligt trouwens op een perfecte locatie, om gezellig te gaan eten (met gratis parkeren) als begin van een avondje uit. Steeds meer mensen gaan eerst bij Lucky Garden langs, voordat ze naar de Ziggo Dome of Arena gaan.

WIN DINER VOOR TWEE Speciaal voor Moederdag organiseert Lucky Garden een 'like en deel' actie op hun Facebookpagina www.facebook.com/LuckyGarden waarmee een diner voor twee te winnen is. Wie dus haar of zijn moeder mee uit eten wil nemen, kan een kansje wagen om gezellig en gratis een avond lang te genieten. Nog één tip: De Pekingeend bij Lucky Garden is het allerlekkerst van heel Amsterdam en omgeving. Sommigen zeggen zelfs van de hele wereld.
Lucky Garden Snellerwaardgracht 7, 1107 EJ Amsterdam Zuid-Oost, 020-6977234, www.luckygarden.nl

Joep Derksen