• De WooninspiratieDag werd druk bezocht.

    WooninspiratieDag

Geslaagde WooninspiratieDag trekt veel bezoekers

UITHOORN De WooninspiratieDag die zondag 25 maart werd gehouden bij de firma Kooyman in De Kwakel heeft volgens de organisatoren naar schatting 1.500 bezoekers getrokken. De beurs lijkt ieder jaar weer groter te worden. Dit jaar waren er 27 bedrijven aanwezig. Er werd flink uitgepakt, om de bezoekers te laten zien wat er allemaal mogelijk is op woongebied in deze regio.

Gelukkig heeft de firma Kooyman een goede buur aan Flora Holland, die voor de gelegenheid zijn hekken opende om het grote aantal bezoekers veilig te kunnen laten parkeren. Maar de fiets werd door het heerlijke voorjaarsweer ook veel gebruikt.

Net als vorige jaren was de organisatie in handen van Geraldine Bontekoe van Bontekoe Verkoopstyling en Nadine Rekelhof van Kooyman sierbestrating. Dat bedrijf was weer een perfecte gastheer. De prachtige showroom leent zich dan ook uitstekend voor dit evenement, waar iedere deelnemer zijn eigen 'tuintje' had.

Grote publiekstrekkers waren de projectontwikkelaars die samen met de makelaars onder meer de nieuwbouw aan De Rietkraag en Legmeer-West presenteerden. Duidelijk was dat de Rabobank en de notaris hier ook hun handen vol aan hadden! Ook was er gelegenheid om bij de makelaars informatie in te winnen over koop en verkoop en natuurlijk de aankomende open huizen dag. Dit alles werd aangevuld door de diensten van de verkoopstylist en het verhuisbedrijf.

Wat tegenwoordig niet meer weg te denken is, is duurzaamheid, op de beurs kon men een duurzaam advies ontvangen en bovendien werden er onder meer zonnepanelen en infraroodpanelen gedemonstreerd. Veilig wonen is minstens zo belangrijk, ook hier was een advies op maat over in te winnen.

Verder werd er informatie verstrekt over woningverbetering, badkamer ideeën, raambekleding, vloeren, meubels voor binnen en buiten, barbecues, prachtige serviezen, koffiemachines en ga zo maar door. Interieuradvies en ideeën met workshops voor het hele gezin en duurzaam ontworpen en gemaakte accessoires. Het prachtige beeldhouwwerk van Ria Luyt was als een kers op de taart en de bloemenzee die Duo plant veroorzaakte, binnen en buiten haalden het voorjaar letterlijk naar binnen.

Verder kon een proefritje gemaakt worden op een elektrische fiets op het buitenterrein van Kooyman sierbestrating. Daar werd gretig gebruik van gemaakt en er zijn ter plekke fietsen verkocht.

Ook de kinderen hoefden zich niet te vervelen. Ze stonden geduldig te wachten tot ze aan de beurt waren om prachtig geschminkt te worden en konden vervolgens hun energie kwijt op het grote springkussen, dit alles mogelijk gemaakt door de Rabobank.

Het was ook fijn dat EKZ Makelaars wederom Koffie Kaatje had uitgenodigd om alle bezoekers van een heerlijke kop espresso, cappuccino, Latte, of andere koffie te voorzien. De organisatoren danken ook het ondernemersfonds en de SPUK voor de ondersteuning en complimenteren restaurant de Jonge Heertjes die de lunch verzorgde.

Na afloop werd er door de deelnemers nog een glaasje gedronken en gezellig nagepraat. Ze waren het er unaniem over eens: volgend jaar wordt er weer een WooninspiratieDag gehouden.