• Nieuwkoop Europe

Nieuwkoop Europe slaat eerste paal voor nieuwbouw

DE KWAKEL De drie kinderen van Henk Nieuwkoop, algemeen directeur en grootaandeelhouder van Nieuwkoop Europe, hebben woensdag aan de Hoofdweg de eerste paal geslagen voor het nieuwbouwproject van het bedrijf. Het bedrijf dat zowel importeert, kweekt als handelt in hydrocultuur, potplanten en plantenbakken gaat haar organisatie uitbreiden met circa 25.000 vierkante meter, grenzend aan de huidige locatie van 75.000 meter in De Kwakel.

¨Met de uitbreiding vergroot de onderneming niet alleen haar productiecapaciteit, maar schept zij ook ruimte voor operationele en logistieke optimalisatie," aldus Danny Gerritsen, algemeen directeur van Nieuwkoop Europe.

Door het concentreren van de import, productie en handelsactiviteiten op één locatie kan het bedrijf optimaal profiteren van haar schaalvoordelen. Een belangrijk onderdeel van het nieuwbouwproject is dan ook de herziening van de interne logistieke operatie, waarbij de productie- en handelsfunctie beter op elkaar worden afgestemd en de logistieke lijnen zo kort mogelijk worden. De planning is dat de nieuwbouw in mei 2019 wordt opgeleverd. Henk Nieuwkoop heeft er bewust voor gekozen om zij kinderen de eerste paal te laten slaan. "Het is van belang dat wij jongeren enthousiasmeren voor een toekomst in de sierteeltsector. De sector biedt namelijk kleurrijke kansen voor een nieuwe generatie". Zijn zoon Bruno (14 jaar) kan in ieder geval niet wachten om op de stoel van zijn vader te zitten.