• Foto door chuttersnap op Unsplash

Online je auto verkopen

Aangezien elektrisch rijden steeds populairder wordt, zijn er veel mensen die hun oude auto willen verkopen en een nieuw elektrisch model willen aanschaffen. Wil je een nieuwe auto kopen maar heb je geen zin om lang te wachten omdat je eerst je oude auto nog moet verkopen? Dan kan het verkopen van je auto via internet een goede optie zijn. Er zijn verschillende websites waar je je auto kunt aanbieden, sommige zijn gespecialiseerd in klassiekers terwijl andere sites alle soorten en merken auto’s inkopen. Online kun je deze verschillende sites vergelijken zodat je de beste keuze maakt op welke site je je auto wilt aanbieden.

Waarde en opbrengst auto
Als je je auto gaat verkopen via internet is het slim om eerst de waarde van je auto te bepalen en voor ogen te houden hoeveel geld je voor je auto kunt krijgen. Om de waarde te bepalen is het model, kenteken en het aantal gereden kilometers van belang. Dit kun je online checken, waardoor je snel weet wat je voor prijs voor de auto kunt vragen.

Daarnaast is het slim om rekening te houden met de mogelijke commissie die websites vragen voor het verkopen van je auto. In de meeste gevallen geldt het no cure no pay principe, wat betekent dat je alleen commissie hoeft te betalen als je auto ook daadwerkelijk verkocht wordt via de site. Als je mogelijk commissie moet betalen is het slim om daar rekening mee te houden met het instellen van de vraagprijs.

Sloopauto verkopen
Ook als je auto heel veel schade heeft, kun je ervoor kiezen deze online te verkopen. Autosloperijen kopen namelijk tegenwoordig ook veel sloopauto’s in via internet. De sites worden dan ook vaak gerund door deze bedrijven, waarna de auto vaak ook wordt opgehaald door een sloopbedrijf. Het plaatsen van een advertentie op dergelijke sites is vrijblijvend waardoor je zelf kunt beslissen wanneer je besluit om je auto te verkopen. Ook kun je direct contact zoeken met een autosloperij in de buurt waardoor je niet op een bod hoeft te wachten en je snel van je oude auto af bent en is er plaats voor een nieuwe.