• pr

Onze nieuwbouw, jouw baan

NES AAN DE AMSTEL Vlak bij Nes aan de Amstel kom je langs de kant van de weg een stalletje tegen. Daar liggen vaak groenten voor de verkoop. Die komen van het land achter Sluis-Zicht, een locatie van Ons Tweede Thuis. Vers van het land dus. Iets anders wat je ziet: er wordt flink gebouwd. Wat is Sluis-Zicht eigenlijk?

In Sluis-Zicht wonen mensen die het alleen niet redden. De bewoners zijn mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben veel ondersteuning nodig omdat zij snel overprikkeld zijn. Bij Sluis-Zicht geven de begeleiders veiligheid, structuur en geborgenheid. Mensen die elders zijn vastgelopen kunnen bij Sluis-Zicht weer op adem komen.

Sluis-Zicht krijgt nieuwbouw met plek voor extra bewoners en zoekt daarom nieuwe medewerkers. Mensen die tegen een stootje kunnen en die anderen een kans willen geven. Een kans op een goed leven.

Paulien werkt al lang bij Sluis-Zicht: ,,Je moet overwicht hebben op de bewoners om duidelijk te maken dat niet alles kan. Ik zie dat ze allemaal iets van hun leven willen maken, op hun eigen manier. Iedereen heeft hier een kans om gelukkig te worden en een eigen leven te leiden. Dat maakt het werk ook mooi." Doe je mee? Kijk op werkenbij.onstweedethuis.nl/vacatures, Nes aan de Amstel.

VEEL RUSTIGER GEWORDEN Gloria heeft veel gehad aan Sluis-Zicht: ,,Ik ben hier heel erg veranderd. Ik ben veel rustiger geworden. Ik raakte eerst in de war van veel dingen in mijn hoofd. Dan werd ik boos en ging slaan. Dat is niet leuk."

Begeleider Rik: ,,Het kan hier heel heftig zijn maar er zijn ook zoveel mooie dingen. Je kunt een speciale band opbouwen met de bewoners. Samen dingen doen vind ik het leukste. Samen wandelen, op het land werken, fietsen en in de zomer zwemmen."

WAT HEB JE NODIG OM JE VEILIG TE VOELEN? Waar heb je behoefte aan, vragen de begeleiders bij Sluis-Zicht aan de bewoners. Wat heb je nodig om je veilig te voelen? Gloria: ,,Als ik boos word, dan moet je niet tegen me praten."

Begeleider Astrid vertelt: ,,Je moet het aanvoelen als de spanning bij iemand oploopt. Een keer liep de spanning bij iemand op en ben ik met haar naar buiten gegaan. Even was zij heel boos maar tijdens het wandelen werd zij rustiger. Ik dacht 'ik heb echt iets voor je kunnen betekenen'. Dat maakt de dag heel mooi."

HOE ZIT HET MET DIE GROENTEN? En die groenten, hoe zit het daarmee? Sluis-Zicht heeft veel ruimte. Ruimte om jezelf te zijn en positieve ervaringen op te doen maar ook heel letterlijk ruimte om buiten te zijn.

Een aantal bewoners werkt op het landgoed: dieren verzorgen en groenten verbouwen. Groenten die in het stalletje te koop zijn. Kom maar eens langs voor lekkere groenten of openhaardhout. Vlak bij het pontje over de Amstel.

WERKEN BIJ SLUIS-ZICHT Meer informatie over werken bij Sluis-Zicht: werkenbij.onstweedethuis.nl/vacatures, filter op Nes aan de Amstel.