• Overhemden.com

Pochet: toevoeging of niet?

Veel mannen die zich moeten voorbereiden op een chique of formele avond vragen dit zich af: Moet ik een pochet dragen of niet? Je wilt misschien niet ‘over-dressed’ zijn op zo’n avond, maar onder het kledingniveau rondlopen, spreekt jou ook niet aan. Wat is een pochet nou eigenlijk? Waar gebruikt men hem voor? Wanneer draag je een pochet en hoe kan je deze het beste combineren met andere items? Interessant? Lees snel verder!\

Wat is een pochet?

Een pochet is een klein opgevouwen zakdoekje die in het borstzakje van je overhemd of jasje wordt geplaatst. Sommigen mannen vinden het een gewaagd accessoire, anderen lopen ermee weg om hun stijl te accentueren. Een pochet kan een overhemd of pak net dat kleine beetje extra stijl geven. Veel sterren dragen het op de rode loper of bij bijvoorbeeld black tie gelegenheden. Een pochet kan op vele verschillende manieren gevouwen worden, maar daarover meer verder in het artikel.

Wanneer draag je nou zoiets?

Een pochet wordt over het algemeen vaak gedragen tijdens bijzondere gelegenheden. Denk hierbij aan gala’s, borrels, inhuldigingen, etc. Tegenwoordig wordt de pochet echter ook vaker gedragen in de zakenwereld bij een pak. Draag een pochet altijd in combinatie met een stropdas of een vlinderdas. Probeer deze vervolgens ook te matchen. Dit hoeft niet altijd dezelfde kleur te zijn. Sterker nog, probeer een pochet ook eens te matchen met een trendy das. Het kan heel leuk zijn om twee fellere kleuren met elkaar te combineren. Doe dit alleen niet op dagen waar eigenlijk al een kledingvoorschrift voor is. Denk hierbij aan gala’s waar vaak verwacht wordt dat je in smoking komt.

Wist je dat een pochet vaak door mensen aan wordt gezien als een zakdoek, maar dat het eigenlijk helemaal geen gebruik meer heeft?

Welke soorten zijn er?

Er zijn drie hoofdmanieren om een pochet te vouwen: vierkant, met meerdere puntjes of een mooie golvende vouw. Hieronder volgt een lijstje met de meest populaire vouwmethoden:

Presidentiële vouwwijze (ook wel vierkant pochet)

One Corner Up Fold (pochet met een puntje)

Two-Corner Up Fold (pochet met twee puntjes naast elkaar)

Three Corner Up Fold (pochet drie puntjes naast elkaar)

Casual Fold (pochet met een golf erin)

Het maakt over het algemeen niet uit welke vorm je gebruikt voor welke gelegenheid. Wel wordt de presidentiële wijze bijna altijd gebruikt bij smokings.

Samenvattend

Of een pochet toevoeging heeft op je outfit? Ja, dat kan. Als er echter maar wel een idee achter zit en het goed gecombineerd is. Het is zeker op een speciale gelegenheid niet raar om een pochet te dragen. Het is juist een teken van modebewustheid als dit ook nog goed gecombineerd wordt met een das of een vlinderdas. Een pochet wordt ook wel gezien als de kers op de taart en moet er dus wel uitspringen. Gebruik dus niet dezelfde kleur als je stropdas en experimenteer hiermee zodat je op de volgende speciale gelegenheid de perfecte look hebt. Op de website overhemden.com zijn tal van pochets te koop.