• Zo'n 350 nieuwe Ford-modellen staan zaterdag scherp geprijsd klaar bij de dealer.

    Eigen foto

Super Saturday bij Ardea Auto

HOOFDDORP De enorme voorraaduitverkoop van Ardea Auto is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement dat in Nederland zijn weerga niet kent. Zaterdag 9 februari gaat het weer los in vijftien Ford showrooms. Zo'n 350 nieuwe Fordmodellen en 750 jonge gebruikte auto's worden zaterdag voorzien van een scherp prijskaartje. Een uitgelezen kans voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe(re) auto voor een prijs die eigenlijk niet kan.

VETTE KORTING ,,Alle voorbereidingen zijn getroffen om er komende zaterdag weer een doorslaand succes van te maken", aldus Gerrit Klock van Ardea Auto. ,,Super Saturday bij Ardea Auto is te vergelijken met Black Friday in de Verenigde Staten. Het is dè dag om te profiteren van enorme kortingen, extra hoge inruilprijzen en vervolgens binnen een week weg te rijden in een nieuwe Ford. Alleen op deze zaterdag loopt de extra inruilpremie op tot maar liefst 800 euro. Wij hebben met onze vijftien vestigingen een voorraad van zo'n kleine vierhonderd nieuwe auto's en ruim zevenhonderd streng geselecteerde occasions, dus de keuze is enorm en zeer divers. Alle bestsellers zijn in diverse uitvoeringen vertegenwoordigd, van de populaire Fiesta en Focus tot de trendy Ecosport en de robuuste Kuga. De hoogste kortingen zitten op nieuwe auto's waarvan wij het kenteken in 2018 geregistreerd hebben. Bij een sportief uitgeruste Ford Fiesta ST-Line of de avontuurlijke Fiesta Active loopt de korting op tot ruim 4.000 euro. Een robuuste Ford Kuga SUV in Trend Ultimate uitvoering? Deze zaterdag minus 5.600 euro. Eigenlijk kan dit helemaal niet. Daarom doen we het ook maar - met hulp van Ford - twee keer per jaar."


RIJDYNAMIEK De tests en commentaren in de populaire autobladen zijn al jarenlang eensluidend: Ford blinkt uit in rijdynamiek en 'waar voor je geld'. De zuinige motoren en de geavanceerde chassisplatformen maken alle Ford-modellen tot geweldige rijdersauto's. Opties waarvoor bij andere merken flink moet worden bijbetaald, zitten bij Ford standaard in de auto of worden verpakt in schappelijk geprijsde optiepakketten. ,,En met de rijdynamiek zit het ook wel goed", zegt Klock. ,,Ik kan me niet herinneren dat een klant terugkwam van een tegenvallende proefrit. Ik raad dan ook iedereen aan om lekker te komen proefrijden op Super Saturday of net ervoor. De deal sluiten we dan gewoon op zaterdag. Ik ben ook zeer benieuwd hoeveel Super Saturday auto's we die dag gaan inruilen. We doen dit al sinds 2008. Er rijden een paar duizend Fords rond die in het verleden op een Super Saturday gekocht zijn. Het is frappant om te zien hoeveel van deze klanten hun Ford ook weer op Super Saturday inruilen voor een nieuwe."

Met een voorraad van 700 gebruikte auto's, voornamelijk Fords, heeft Ardea Auto ook aanbiedingen voor klanten die een Ford met ervaring zoeken. ,,Occasions worden streng geselecteerd en gecontroleerd voordat ze een plekje in onze collectie krijgen", aldus Jacco Poldervaart, occasioncoördinator bij Ardea Auto. ,,Wij hebben uitgebreide garantiemogelijkheden en zekerheidspakketten. Ook voor een gebruikte Ford is Super Saturday de ideale dag om zaken te doen."