• Elnur trots op zijn nieuwe sportschool

    Conny Vos

TeamChamp verhuist: 'Dit is mijn droom die uitkomt'

UITHOORN De noodgedwongen verhuizing van TeamChamp naar de Wiegerbruinlaan heeft voor de kickboksschool goed uitgepakt. "Dit is mijn droom die uitkomt", zegt eigenaar Elnur Gadimov trots.

In de ruimte boven de dierenwinkel wordt nog hard gewerkt, maar er komen straks vier arena's. Bij binnenkomst valt meteen de boksring op. "Het is zo vet dat we nu in de ring kunnen trainen." Daaromheen komen stations voor krachttraining. Verder is er een fitnessarena. "Mensen kunnen komen voor alleen krachttraining, cardio of voor het kickboksen, maar een combinatie is ook mogelijk. Er komt veel variatie in apparaten." In de naastgelegen ruimte is een grote bokszakarena. "We gaan van tien naar 24 verplaatsbare bokszakken. Ook kinderen vanaf vijf jaar kunnen hier veilig trainen." Naast deze arena zijn de kleedkamers. Voor de muren is een donkere kleur gekozen met achterin een prominente muurschildering. In de avond zorgt de verlichting voor een mooi effect. "Ik was altijd al aan het denken hoe mijn toekomstige gym eruit zou zien. Er zijn veel details waar we nu op hebben gelet. Maar het is nooit af. Ik blijf altijd innoveren."

Elnur begon in 2016 aan de Arthur van Schendellaan met zijn kickboksschool. Inmiddels heeft de club rond de driehonderd leden. "Nu kunnen we weer verder groeien. Deze ruimte maakt een wereld van verschil. Het is een grote stap, maar soms moet je risico's nemen om je droom waar te maken." Elnur hoopt de mooiste kickboksschool van Nederland te worden. Zondag 1 september kan iedereen komen kijken hoe mooi het is geworden. 's Middags is er een klein feestje voor de kinderen en 's avonds van zeven uur tot tien uur is het feest voor de volwassenen.

Conny Vos