• CONNY VOS
  • PR

Verhuisde Bruna klaar voor toekomst

UITHOORN De klanten weten de nieuwe locatie van de Bruna alweer snel te vinden. 'We krijgen veel positieve reacties', zegt Wim Mijnders. De nieuwe winkel oogt ruim en uitnodigend met veel ruimte voor boeken, tijdschriften, sigaretten, cartridges en wenskaarten.

Afgelopen week verhuisde de Bruna van buiten het winkelcentrum naar een grotere ruimte daarbinnen. Het betrok het pand waar voorheen dierenwinkel Van Tol en later schoenwinkel Zwart zat. 'We kregen de mogelijkheid aangeboden door de verhuurder in verband met de plannen voor het winkelcentrum,' vertelt Mijnders. 'Deze ruimte is vijftig vierkante meter groter. Daardoor kunnen we onze boeken beter presenteren en is het gedeelte met kinderboeken uitgebreid. Ook voor de cadeaukaarten en cartridges is er meer ruimte.' Ook het postkantoor is meeverhuisd. 'Steeds meer mensen bestellen online en we hebben nu nog meer plek om alle pakketten achter neer te zetten.'

FRANCHISE Wim en Marjan Mijnders begonnen zesentwintig jaar geleden als AKO. Daarna gingen ze over naar Bruna. Bruna is marktleider op hun vakgebied met bijna vierhonderd winkels. De meeste daarvan zijn franchise ondernemingen, zoals Mijnders. 'We zijn de eerste winkel die voldoet aan de nieuwste Bruna formule. Wij gebruiken LED-verlichting en zijn daarmee een duurzame winkel.' Wim en Marjan doen mee met de landelijke acties van Bruna, maar organiseren ook zelf evenementen zoals een kleine proeverij of een signeersessie met een Uithoornse schrijfster. 'We hebben nu een eigen etalage en die richten we per seizoen anders in. Binnenkort krijgen we een sinterklaasetalage en daarna een kerstetalage. Andere thema's volgen.' Tot en met eind december is de Bruna elke zondag van 12.00 tot 17.00 uur open in verband met de feestdagen. Bruna Mijnders is klaar voor de toekomst.